Palmkoolburgers

Ingrediënten 
voor 8 burgers, Ø 9 cm: • 250 gram gewassen, gesneden en geblancheerde palmkool of boerenkool > laat deze goed uitlekken, anders is je mengsel snel te 'nat' • 1 rode ui gesnipperd • 1 teen knoflook geperst • 1 rode paprika fijngesneden • 0,5 rode peper fijngesneden • 1 tl kurkuma • 2 tl paprikapoeder • 1 tl gerookte paprikapoeder • Peper/zout naar smaak • 4 ei • (spelt)bloem 2 eetlepels
Bereidingswijze 
Deze burgers maak ik regelmatig in de winter voor cateringopdrachten. Heerlijk met zelfgebakken brood (zoals ook op de foto). Nóg lekkerder om er langzaam gebakken uiringen en zelfgemaakte knoflookmayonaise bij te serveren. Dit recept is voor ongeveer 8 burgers, uiteraard kun je alles halveren. De burgers zijn echter wel een werkje om te maken en uitstekend in te vriezen! dus maak toch maar gewoon 8 of meer ;-). Voor deze cateringopdracht had ik er 100 gemaakt! Zo maak je ze: Bak de ui met knoflook even aan (glazig) in een pan, voeg de gedroogde kruiden toe (kurkuma, paprikapoeder etc. totdat de kruiden lekker geuren. Meng de fijngesneden kool met het gebakken ui-kruidenmengsel en gesneden paprika. Klop de eieren los en meng door groente. Voeg zoveel bloem toe, dat je een mengsel hebt dat je met je handen kan vormen, met 2 eetlepels bloem kom je een heel eind. Goed doorkneden/mengen. Voor mooie ronde burgers het handigst om in een uitsteekvorm een schep van het mengsel te doen, deze plat te drukken en met een spatel de burger in een pan te leggen. Maar je kunt uiteraard ook met je handen burgers vormen. Ongeveer 1,5 minuut bakken op matig vuur aan elke kant. Eet smakelijk!