Maanzaadkoekjes

IngrediĆ«nten 
  • 65 gram zelfrijzend bakmeel
  • 65 gram plantaardige boter (gesmolten)
  • 100 gram maanzaad
  • 1 ei
  • 100 gram suiker
  • 1 tl. vanille
  • 1 el. citroenrasp
Bereidingswijze 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef het bakmeel in een kom. Mix in een andere kom het ei, de suiker en de vanille licht en schuimig. Roer daarna de citroenrasp en het maanzaad erdoor. Spatel de gezeefde bakmeel in delen door het mengsel, afgewisseld met de gesmolten boter. Giet het beslag in een ondiepe bakvorm (ik gebruikte een van ongeveer 20x30cm), zodat je (wanneer gebakken) er makkelijk reepjes of vierkantjes van kan snijden. Handig is om op de bodem een stuk bakpapier te leggen, zodat je dit kan gebruiken om de koek uit de vorm op te tillen. Bak het beslag in ongeveer 25 min goudbruin. Laat het afkoelen en snij het daarna in de gewenste vorm. Lekker zoet! en heerlijk met een kop thee.