Kokos "bacon"

Ingrediënten 

- 100 gram kokosschaafsel (dus geen rasp!)
- 2 eetlepels tamari / zoute sojasaus
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 1 kleine eetlepel vloeibaar rookaroma (let op bij aankoop of je mag verhitten, ik heb online besteld bij Van Beekum Specerijen)
- beetje gerookte paprikapoeder (halve theelepel?)

Bereidingswijze 

Dit recept zeker niet zelf bedacht, je kunt het overal online vinden in fooblogs die schrijven over veganistisch eten. Had het bij een diner gegeten en vond het een interessant alternatief voor gerookte spekjes. Het is uiteraard niet hetzelfde, maar een goed alternatief voor als je geen vlees eet, maar wel ´look & feel' van gerookte spekjes in een gerecht wilt toevoegen. Bij uitserveren als topping op een soep, bij stampot, door een salade of stiekem als snack 's avonds op de band (allen getest! en lekker bevonden).

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng alle ingrediënten en verspreid over bakpapier op een bakplaat. Bak zo'n 12 minuten, je kunt na 8 minuten even doormengen.

Laat volledig afkoelen, dan word het krokant.

 

! Je kunt het in een luchtdichte doos erg lang bewaren, wat super is.

Je kunt de marinade ook mengen door tofu/ tempeh en roerbakken.