Kappertjes van Oostindische kers

Ingrediënten 
  • Zaden van de Oostindische kers
  • zout
  • venkel- en dillezaden
  • steranijs
  • appelazijn

 

 

 

Bereidingswijze 

Ik ben echt fan van deze plant, zo veelzijdig in gebruik. Als je nog een plekje op je balkon of in de tuin over hebt kan ik Oostindische kers echt aanraden. De bloemen en bladeren zijn prachtig om te zien én eetbaar. En van de zaden maak je lekkere kappertjes:

Verzamel de zaden van de oostindische kers van de plant (en niet van de grond zoeken!). Bestrooi ze rijkelijk met zout en zet deze 24 uur weg. Spoel het zout van de kappertjes en stop ze in een potje met venkel-, dillezaden en steranijs (1 per potje genoeg). Vul het potje met appelazijn (of witte wijnazijn), zodat de zaden "onder" staan. Wacht een paar dagen ... en klaar! Ze smaken heerlijk pittig..

hier is trouwens een uitstekende video waarin het stap voor stap getoond wordt:
http://www.foodtube.nl/video/1544/Kappertjes-van-Oostindische-kers,