Gestoomde kokosbroodjes met aziatische dip

IngrediĆ«nten 

Voor 8 broodjes:

  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 x het blik van de kokosmelk aan zelfrijzend  bakmeel
  • zout
  • papieren muffinvormpjes
  • stoommandje

 

Voor de dip:

  • half rode peper
  • 1 bosuitje/lenteuitje
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepeles hoisinsaus
  • sap van halve citroen
  • sesamzaad
Bereidingswijze 

De kokosbroodjes zijn een recept van Jamie Olliver, zo supersimpel en lekker dat moet je eens proberen! de volgende keer ga ik ze proberen te vullen als een soort bapaobroodjes..

Maak het deeg van de broodjes door de kokosmelk in een kom te gieten. Vul dit lege blik 2 maal met zelfrijzend bakmeel en voeg toe aan de kokosmelk. Snuf zout erbij. Kneed het met de hand of keukenmachine tot een plakkerige massa. Doe flink wat zelfrijzend bakmeel op het aanrecht of tafel en doe het deeg hierop en vorm het tot een soort worst (het deeg voelt zijdezacht!). Verdeel met een mes het deeg in 8 stukken en leg deze in een papieren muffinvormpje (2 in elkaar is vaak steviger). Een bamboemand van 25cm doorsnee is perfect voor 8 broodjes, ik heb echter een grotere stoommand en dat ging ook prima. Zet de gevulde muffinvormpjes dicht tegen elkaar aan in de stoommand (zo rijzen de broodjes mooi omhoog in plaats van zijwaarts). Vul een wok met 5 cm kokend water en plaats de stoommand met broodjes erop. 10 minuten flink laten stomen en je hebt heerlijk gestoomde broodjes die smaken naar een vleugje kokos!

Snij de lenteui en rode peper in ringen, voeg verder alle ingredienten voor de dip toe en meng. Rooster wat sesamzaad in een pan totdat ze goudbruin zijn en strooi over de gestoomde broodjes of voeg toe aan de dipsaus.