Courgette inmaken in zoet-zuur

Ingrediënten 

Voor 8 potjes à 200 ml.

  • 2 litermaten vol courgettes in stukjes gesneden (met schil) - neem gele en groene courgette dat ziet er mooi uit
  • 5 uien
  • 1 grote rode paprika
  • 50 gram zout
  • 1 liter azijn
  • 600 gram rietsuiker
  • 2 tl mosterpoeder
  • 4 tl geelwortel/koenjit/kurkuma (zoveel namen, maar het is vooral een natuurlijke kleurstof)
Bereidingswijze 

Zet de gesneden courgettes en ui 2 uur weg, gemengd met 50 gram zout.

Breng de azijn, suiker, mosterpoeder en geelwortel aan de kook.

(als je avontuurlijker bent ingesteld kun je ook venkel/karwij/anijs/dillezaden toevoegen, of dragon ook lekker :-))

Spoel de groenten goed af en laat even uitlekken, vervolgens toevoegen samen met de paprika aan de kokende siroop (5 min. laten koken)

Was de potjes met kokend water (en evt. wat soda), zodat deze steriel zijn. Vul de potjes tot de rand met het kokende mengsel en zet de potjes op de kop weg.

Als het goed is hoor je de deksels "ploppen" en is de inhoud nu vacuum verpakt, op deze manier kun je het wel een jaar bewaren. Echt heel lekker!