Bietenhummus

IngrediĆ«nten 

Voor ongeveer 175 gram bietenhummus:

  • 100 gram gekookte rode bieten
  • 5 gram walnoten (fijngehakt)
  • 60 gram (uitgelekt) gekookte kikkererwten
  • 1 kleine teen knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel tahin
  • zout naar smaak

handig om te hebben: keukenmachine, staafmixer

Bereidingswijze 

Als je een keukenmachine hebt, kun je alle ingredienten erin gooien en tot een mooie hummus draaien. Als je dit niet hebt lukt het ook aardig met een staafmixer, begin dan met de bietjes en voeg vervolgens de kikkerwten toe. Als je dit gemengd hebt kun je de overige dingen er met een lepel door mengen. Met een (koks)mes hak je de walnoten fijn, of leg de noten tussen een theedoek en rol eroverheen met een deegroller. Je kunt er ook met de platte kant van een koekenpan op slaan, zodat de nootjes klein worden. Zoveel manieren!

En nu proeven! Meestal voeg ik zelf nog citroensap en tahin toe voor een wat heftigere smaak (hou ik van), maar dat is maar net wat je zelf lekker vind. Lekker voor op een broodje/toast of als bijgerecht.