Bananenbrood

Ingredi├źnten 

Voor 1 cake/brood:

  • 3 rijpe bananen
  • 50 gram verse dadels
  • 3 eieren
  • 60 gram grofgehakte noten
  • 150 gram amandelmeel
  • 1,5 tl. zuiveringszout
  • 1 tl. zout
Bereidingswijze 

Mix in een kom alles (behalve de eieren en zout) tot een homogeen beslag. Mix in een aparte kom de eieren en zout ├ęcht luchtig (dus 5 min. mixen op de hoogste stand). 'Vouw' de geklopte eieren door je beslag, zodat deze luchtig wordt. Vet een cakeblik in op bekleed deze met bakpapier. Verdeel het beslag erin en bak de cake 50 minuten op 175 graden. Neem na een half uur even een kijkje, als de cake van de bovenkant al erg donker is kun je er aluminiumfolie overheen leggen. Laat het bananenbrood afkoelen in de vorm..