Aubergine met sinaasappeldressing

IngrediĆ«nten 

Voor 4 personen: * 2 aubergines * 5 gram oregano * 2 perssinaasappels * 2 eetlepels kappertjes * 50 gram pecannoten * 2 eetlepels gehakte bieslook * olijfolie | zout | peper

Bereidingswijze 

Met mijn eigen kookclubje dit recept onlangs bereid en zo lekker dat ik het met jullie wil delen! Zoet en verfrissend door de citrussmaak. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij elke aubergine in de lengte doormidden en snijd het vlees kruislings in (zonder de schil te raken). Leg de aubergines met de schil naar beneden in een ovenschaal en duw blaadjes oregano her en der in de "kruispunten", druppel er verder olijfolie over en zout&peper naar smaak. Rooster op deze manier de aubergines gaar in de oven in zo'n 45 minuten. Pers ondertussen de sinaasappels en kook het sap in totdat de helft ervan over is. Voeg de kappertjes toe (ik had zelfgemaakte van de Oost-Indische kers) en laat wat afkoelen. Hak de pecannoten grof en meng deze vlak voor serveren door de sinaasappeldressing. Verdeel de dressing (en de noten) over de warme aubergines en serveer met wat vers gehakte bieslook. Mjammie