Over ons!

Van Tuin tot Tafel:

Visie op koken:

  • Eerlijke (zo mogelijk onbewerkte) ingrediënten: biologisch, fairtrade, seizoensgebonden, streekeigen, eigen moestuin
  • Afval bestaat niet: geen verspilling tijdens het koken en afspraken maken met de klant over resten eten
  • Verrassend: diversiteit van gebruik groenten, onverwachtte smaakcombinaties
  • Sfeervol: presentatie en opmaak van gerechten

Catering:

Zo veel mogelijk groenten komen uit eigen (biologische) moestuin, uiteraard ben ik niet gecertificeerd met een keurmerk dus is het een kwestie van geloof en vertrouwen dat je daarmee heerlijke onbespoten groente op tafel krijgt. Alles wordt door mezelf vanaf de onbewerkte producten bereid, daarom kan ik je altijd exact vertellen wat erin zit en waar de ingredienten vandaan komen. Daarnaast ben ik niet het soort catering dat het eten aflevert bij de deur. Ik richt de tafel of het buffet persoonlijk in en vindt het leuk om je gasten te vertellen wat ik heb gekookt. Zo ben ik toegankelijk en bereikbaar voor vragen over eventuele dieten (wat mag ik wel of niet eten), oorsprong van producten of gewoon om even te kletsen.

Sinds juli 2017 is de samenwerking tussen Geerte Cammeraat van 'Tesjoewa' en Marijke een feit. Twee kunnen namelijk meer dan één :-). We stellen onszelf voor:

 

Marijke Bijzitter:

In mijn studententijd heb ik veel nieuwe smaken en producten leren kennen. Van het Friese platteland naar het multiculturele Leiden. Zoveel nationaliteiten en keukens en ik vond ze allemaal even interessant. Ik weet nog goed dat ik een keer mocht komen eten bij een studiegenoot van Sierra-Leonese (?) afkomst. Allemaal onbekende geuren en producten en wat wás het lekker. Daarnaast werkte ik als bijbaan in een natuurvoedingswinkel en daar ging nóg een wereld voor mij open, zoveel alternatieven voor vlees, zuivel, suiker en vergeet de (vergeten) groentes niet. Al die variatie wekte veel plezier in koken bij me op.

Mijn creativiteit en nieuwsgierigheid naar alles dat anders is zal er wel mee te maken hebben ;-). En dat vind ik zo leuk aan koken, dat ik mensen kan laten proeven en mogelijk verrassen. Mijn missie is om mensen te laten kennismaken met de variatie van de natuur. Waarom? omdat het mijzelf zoveel plezier in het koken heeft gebracht en ik hoop dat het dit effect ook bij anderen heeft!

 

 

Geerte Cammeraat:

Hallo, het wordt tijd dat ik mij even voorstel.

Ik ben Geerte Cammeraat (1963) en ben trots op de samenwerking met Marijke.

Vorig jaar zomer (2016) vertelde Marijke me dat ze een partner zocht voor “van Tuin tot Tafel” om samen nieuwe dromen/wensen/projecten te kunnen uitwerken. Koken, tuinieren en de natuur is een grote passie van mij, gaandeweg ontstond bij mij het verlangen die samenwerkingspartner te worden.

We inspireren elkaar, Marijke ’s frisse kordate kijk en haar prachtige bedrijfsvisie spreken mij erg aan en past bij mijn rustige karakter en uiteenlopende ervaring op natuur- en kook gebied.  Onze dromen zijn volop in ontwikkeling en hebben zich al concreet gemaakt met workshops wildplukken- en buiten koken. En er gaat vast nog meer moois voortkomen uit deze heerlijke samenwerking.

We houden je op de hoogte!

Smakelijke groet, Geerte Cammeraat

* kijk ook eens op www.tesjoewa.nl en laat je inspireren :-)

 

 

 

Catering Steenwijk - Wildplukken - Eerlijk - Verrassend - Biologisch - Eetbare bloemen - Sfeervol - Afval bestaat niet - Persoonlijk - Vergeten groenten - Natuurvoeding - Alternatieven - Mogelijkheden - Proeven - Plezier - Koken