Catering

Voor veel momenten van de dag iets bijzonders, verrast worden door ingrediënten en de sfeervolle presentatie. Lees ook de pagina ‘over mij’ voor visie en missie van mijn koken.

De gerechten die ik maak kunnen op verschillende momenten van de dag ((vergader)lunch, borrel, feest, buffet, high tea, picknick etc.) en voor diverse gelegenheden gegeten worden.

Hieronder zie je een aantal foto's die je een indruk zullen geven van wat ik kan maken, maar variatie is eindeloos!

Heb je een verzoek voor een specifiek ingrediënt of dieet dan kan ik samen met jou bedenken hoe we dit vormgeven. Ook meedenken over themafeesten en hoe eten (en presentatie) daar een bijdrage aan kan leveren vind ik leuk om te doen.

Ik geef ook kookles bij je thuis, wil je met je gezin leren koken met verse ingrediënten? Soepen, sauzen, dressings maken zonder behulp van pakjes?

Neem contact op als je een vraag hebt of informeer naar de mogelijkheden.

(Borrel) HAPJES

Gevulde wraps, courgette met vegAmericain, makreel, hummus. Geblacheerde/rauwe groenten + dips, quiches in kleine vierkantjes (warm/koud), gehaktballetjes (warm), gevulde verse dadels omwikkeld met spek (warm), noten-vruchtenbonbons (zoet) etc.

Hiermee ben ik aan het experimenteren :-)... ik heb nog genoeg ideeen!

QUICHES

(enkele voorbeelden): wortel/knoflook/oregano, courgette/feta/dille, zevenblad/walnoot, pastinaak/ansjovis, rode biet/geitenkaas/tijm, prei/spek... en nog vele andere :-). Als smaakmaker gebruik ik graag noten & kaas en verse kruiden in mijn quiches, met als basis een zelfgemaakte bodem (zie recept op deze site). Het hoofdingrediënt is een groente en een eventuele bijrol voor vis of vlees.

SALADES

Groene salades (diverse slasoorten, bladgroenten (bijv. spinazie) en verse kruiden), Granensalades (boekweit, couscous, bulghur, pasta etc.) of een groentesalade. Altijd een smaakvolle dressing en goed gevuld. Op de foto's zie je een knolselderijsalade met courgette en hazelnoten, een salade van wilde spinazie, stoofpeertjes, blauwschimmelkaas en oost-indische kers en een quinoasalade met wortel, rozijnen, gember en schapenfeta.

SOEP, BROOD & BELEG

Soepen: seizoensgroentensoep met bouillon van knoflook-rozemarijn, pompoensoep met linzen, fris-pittige bamboesoep met paddenstoelen, courgettesoep met kappertjes van oost-indische kers, wortelsoep met gember, bietensoep etc... Brood: is het enige wat ik niet zelf maak, het brood wat ik bestel is van `de Bakstee´ uit Wapserveen (www.debakstee.nl).  Ik zorg altijd voor een variatie van verschillende graansoorten en rijsmethoden (gist/zuurdesem). Voor op brood: kruidenboter, yoghurt-kruidenroomkaas, vegetarische filet-americain, pestoboter, hummus enz.

TAART & CAKE

Taart: kruimeltaart met fruit van het seizoen (peer, appel, bessen etc), worteltaart, bieten-chocoladetaart. Cake: Cake met (gedroogd) fruit of noten (rabarber, appel, rozijnen, walnoten etc.), bananenbrood. Kleine desserts geserveerd in theekopjes (bijvoorbeeld pure chocolademousse met rozemarijn), handgemaakte noten-vruchten bonbons