Zeewier

19 maart, 2014 - 15:16

Waarschijnlijk hebben veel mensen niet zoveel met zeewier, maar ik denk dat we het in de toekomst veel vaker gaan eten! Het is voedzamer dan een vette vis en een van de bronnen van omega 3. Kijk eens op www.zeewierwijzer.nl daar kun je er lezen over de toepassingen en de voedingswaarden.

Vandaag heb ik een salade gemaakt met het zeewier "wakame". Je koopt het gedroogd en door het in water te laten weken, krijgt het z'n oorspronkelijke vorm terug. De nerven van het blad snij je weg, die zijn taai. het blad kun je in reepjes snijden en voelt glibberig (als gelatine) aan. De smaak is (uiteraard) ziltig en heeft wel een beetje van coquilles/oesters (vind ik).

Voor de structuur is het dan ook lekker iets knapperigs toe te voegen. Ik heb een recept gebruikt uit het kookboek: "creatief vegetarisch koken" van Anna Penta. Daarvoor voeg je aan de salade geraspte rauwe wortel toe, 2 teentjes geperste knoflook, 2 cm geraspte verse gember en tamari naar smaak. Zelf heb ik er nog geroosterde sesamzaadjes aan toegevoegd.

 

Verder gebruik ik in de keuken gedroogde stukjes zeewier als hartige toevoeging aan een salade (ipv zout) en natuurlijk norivellen voor het maken van sushi of een variant op lasagne. Verder ben ik ook nog aan het experimenteren. Wie van jullie gebruikt wel eens zeewier in recepten en wat maak je er dan mee? ik zou het graag van jullie horen.

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.