Gastspreker Duursaam café

20 mei, 2014 - 14:07

Groenkapje organiseerde in kringloopwinkel Steenwijk een Duursaam café. Groenkapje promoot een groen, hippe leefstijl op een vrolijke manier. Kijk op www.groenkapje.nl voor al haar activiteiten. Een duursaam café dus, waar in een informele setting over een duursaam thema gesproken word. En ik was gastspreker! wie had dat gedacht :-). In de kringloopwinkel was tegelijkertijd ook het repaircafé actief, nog zo'n leuk duurzaam idee. Bij het repaircafe kun je kapotte spullen laten repareren voor een vrijwillige bijdrage (techniek, hout, textiel etc.).. Super! en nog leuke mensen ook, wat wil een mens nog meer.

Gastspreker dus, met mijn motto 'ik zeg het eerste jaar van mijn ondernemerschap overal 'Ja' op' kom je ook in dit soort dingen verzeild. Ik zei meteen toen ze me vroeg, ik kan beter koken dan gastspreken. Gelukkig mocht ik ook wat hapjes meenemen. Ik kan namelijk het publiek alles vertellen over hoe lekker en zoet een sinaasappel smaakt, (je proeft het al in je mond hè, als je erover praat), maar je weet niet wat er bedoelt word, totdat je er echt een gegeten hebt.

Ik had mijn inmiddels fameuze VegAmericain mee, een pesto van wildgeplukt daslook en pure chocolademousse mer rozemarijn & saliebloemen. Gelukkig viel dit alles in de smaak. Doordat je je niet hoefde aan te melden voor dit leuke café, was het voor mij tot het laatst spannend of en hoeveel mensen er zouden verschijnen. Uiteindelijk een klein maar geinteresseerd gezelschap heeft naar mijn verhaal geluisterd, beter kwaliteit dan kwantiteit zeg ik maar. Toch is spreken voor publiek een ding. Je kunt je tot op zekere hoogte voorbereiden: hapjes, check! waar wil ik het over hebben lijstje, check!  en dan maar gewoon doen. Ik vroeg het publiek met me brainstormen over het thema 'Duurzaam & Voeding', alle kreten schreef ik op een groot vel. Vervolgens vertelde ik  mijn visie op duurzame catering en de worstelingen die ik daar zelf in doormaak (fairtrade is niet altijd duurzaam, maar ik kan echt niet zonder bananen, chocola, koffie, kruiden etc..). Ik kreeg leuke reacties en we raakten in gesprek over keuzes. Pfieuw ik was ook wel weer blij dat 'het' erop zat. Ik kan het ook wel, maar moet toch altijd mijn nerveuzigheid overwinnen...

Het doel was mensen enthousiasmeren en inspireren voor een groene lifestyle met hopelijk in de toekomst een keus voor mijn catering!

 

Met groenkapjes Suzan en Map.

Er werd ook veel gelachen, altijd goed :D

Reactie toevoegen

To prevent automated spam submissions leave this field empty.