Blog

Volg me op facebook!

8 juni, 2017 - 12:13

ik heb geinformeerd naar de prijs voor het aanpassen van mijn website. Ik wil bijvoorbeeld mijn blog eruit hebben (doe ik te weinig) en een soort 'livefeed' erin van andere sociale media, zodat het nieuws wat actueler wordt. Helaas dit is momenteel te duur! Wanneer je facebook hebt, volg me op facebook! daar ben ik vrij actief. Het spijt me dat ik niet zo'n blogschrijver ben..

Liefs Marijke

uitnodiging ruilmiddag | 18 februari 2017 | 12:00-16:00

7 februari, 2017 - 11:43

Het was vorig jaar zo goed bezocht en gezellig dat ik het opnieuw organiseer. Een ruilmiddag. Dit jaar op zaterdag 18 februari van 12:00-16:00.

Kom allemaal langs! (met of zonder spullen), doe inspiratie op rondom de afbeelding. Je hebt vast iets in je kast op of zolder wat je mee kan nemen om te ruilen.

Tot dan!

 

Pompoenbier

15 maart, 2016 - 10:52

Ik ontmoette Egon Boerema van 'dorpsbrouwerij Bergstein Tuk' vorig jaar op de streekmarkt toen hij zijn bier met een wedstrijd liet meedoen.  Het leek me interessant om een keer te kijken hoe bier gemaakt wordt (en wat er allemaal bij komt kijken). Ik vroeg het hem, hij vond het leuk dat ik geinteresseerd was en zo geschiedde. Ons eerste experiment samen is pompoenbier! ik ben natuurlijk niet voor niets 'van Tuin tot Tafel' dus ik heb er graag iets in wat uit mijn (moes)tuin komt.

Uitnodiging voor ruilmiddag voor 'van Tuin tot Tafel' spullen | 6 februari a.s.

26 januari, 2016 - 11:53


Het zou zó leuk zijn als je/ jullie langskomen. Ik organiseer een ruilmiddag voor letterlijk - 'van Tuin tot Tafel' spullen op zaterdagmiddag 6 februari (in de spijkervetstallen in Steenwijk).

Een gouwe ouwe blog ;-), "koken met de hooimadam"

15 oktober, 2015 - 14:33

Er is per ongeluk een blogbericht verwijderd uit 2014, nu had ik die nog wel op mijn computer staan. En hij is voor nu best leuk en relevant (al zeg ik het zelf ;-) ). Dus ik doe lekker lui en zet hem er gewoon nog eens op.

hamsteren!

5 september, 2015 - 13:03

Augustus/september zijn de oogstmaanden en dat betekent hard werken! Door het warme en vochtige weer groeide ons "onkruid" net zo hard als onze groente, dus hadden we het zwaar om alles bij te houden. Af en toe keken we afgunstig naar de perfect bijgehouden tuinen van onze (veelal gepensioneerde) mede-volkstuinders. Maarr...we hebben het weer onder controle ;-). De kelder barst uit z'n voegen van alle voorraad. Ingemaakte courgettes, jammen, chutneys, limonades, uien/aardappelen/pompoenen/courgettes. En ondertussen mocht ik ook nog mijn verjaardag vieren.

Noordwesterstorm, dag pruimenboom

1 augustus, 2015 - 09:51

Weet je nog dat het zaterdag 25 juli zo stormde? ik nog wel, rond 17:00 is onze pruimenboom neergezegen. Het waaide hard! maar de boom landde zachtjes. Ik vond/vind het zó erg. We hadden ook net onze achtertuin opnieuw aangelegd, met deze reus van een boom als middelpunt en nu is het een kale plek. Geen schaduw meer in de tuin, geen droog plekje om te zitten als het regent, geen bevestigingsmiddel meer voor onze hangmat én geen heerlijke mirabellepruimen meer.

In de media

1 juli, 2015 - 12:05

Nooit gedacht dat ik deze titel eens mocht gebruiken. Ik ben verschenen in het blad/tijdschrift "De Tuin op Tafel" (nummer 03/2015) met maar liefst 5 hele pagina's! Ik werd via twitter benaderd om voor hun rubriek 'foodblogger' te worden geinterviewd. Nu vind ik mijzelf niet zo'n 'foodblogger', maar ach ik heb een  blog en schrijf over eten, dus het zal wel goed zijn ;-)!. Superleuk natuurlijk!

Ik krijg (als het goed is) nog een .pdf exemplaar van het artikel, maar dat wachten duurt lang dus ik heb foto's genomen van het artikel, zodat jullie het vast kunnen lezen:

Pagina's